Denne bloggen er ment å være en praktisk hjelp for alle som ønsker å følge de ulike fastetidene i Kirken. Her vil du finne oppskrifter på fastemat, praktiske tips og bakgrunnsartikler til de ulike fastene i kirkeåret. Flere av oppskriftene er hentet fra fasteboken til Moder Christodoli, som ikke lenger er i salg.

mandag 28. november 2011

Fasteoppskrifter til julefasten, del 1

Fransk løksuppe:

Tid 1 time, 4. personer

6 store gule løker
6 spiseskjeer olje
1 1/2 liter grønnsaksbuljong
salt, pepper
1 tsk finhakket citronmelisse
4 skiver brød
persille
4 spiseskjeer melkefritt margarin
2 dl. hvitvin

Tilberedning: Skrell og skjær løkene i tynne ringer og kok 10 min i oljen. Tilsett buljong og krydder. La det småkoke under lokk i 30 minutter. Smakstilsett med 2 dl tørr hvitvin. Hell opp i porsjonsskåler. Smør margarin på brødskivende og legg ved serveringen en skive i hver skål, og strø over med persille. Serveres med det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar